Meggyes túrós sütemény

Meggyes túrós sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 22x32 cm-es tepsihez:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evpkanál holland kakaó (kisebb kanállal)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy 2 evőkanál keményítő)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 nagy üveg magozott meggybefőtt (vagy szezonban 1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy)
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evpkanál holland kakaó (kisebb kanállal)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 10 dkg vaj
  • csipet
  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 1 nagy üveg magozott meggybefőtt (vagy szezonban 1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy)

Elkészítés:

Mivel igen egyszerű sütemény, bárki bátran hozzáfoghat, mennyei desszert a végeredmény.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét. A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A magozott meggybbefőttetről a levét leöntjük, a gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük. (Ha nyáron készítjük, a meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le - érdemes már előző nap lecukrozni.)
A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel. Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!