Meggyes-túrós levél

Meggyes-túrós levél
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás (közepes)
  • 20 dkg meggy
  • 1 csomag leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás (közepes)
  • 20 dkg meggy

Elkészítés:

A meggyet ízlés szerint kimagozhatjuk, majd 1-2 evőkanál kristálycukorral összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük mielőtt a túróra tennénk. (Én fele mennyiségű meggyet kimagoztam, lecukroztam, a másik felét pedig a maggal és a szárával együtt pakoltam a túró tetejére.)

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az egész tojást, majd összekeverjük. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, ízlés szerinti méretűre vágjuk fel, majd egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.)

Ezután a szélektől kb. 1-1,5 cm-es csíkot szabadon hagyunk, majd rákanalazzuk az ízesített túrót, és rápakoljuk a meggyet. Előmelegített sütőbe tesszük, majd a közepesnél kicsit magasabb hőfokon szép pirosra, ropogósra sütjük (én 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, majd úgy tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti