Meggyes túrómousse torta sütés nélkül

Meggyes túrómousse torta sütés nélkül
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes alaphoz:
  • 18 dkg édes keksz
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • a túrókrémhez:
  • 50 dkg krémes állagú túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 300 ml habtejszín
  • 5 db lapzselatin
  • a meggyzseléhez:
  • 20 dkg magozott meggy
  • 3 db lapzselatin
  • porcukor (ízlés szerint)
  • (a megadott mennyiség egy 18 cm-es tortához elegendő)
  • 18 dkg édes keksz
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg krémes állagú túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 300 ml habtejszín
  • 5 db lapzselatin
  • 20 dkg magozott meggy
  • 3 db lapzselatin
  • porcukor

Elkészítés:

Először a kekszes alappal kezdjük, ehhez késes aprítóban finomra őröljük a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Az így kapott morzsát a tortaforma aljába nyomkodjuk, a hűtőbe tesszük és jól behűtjük. Amíg hűl a kekszes alap, addig elkészítjük a következő réteget.

A krémes túróhoz hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a porcukrot. A fehércsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (vagy mikróban, ez esetben fél percenként állítsuk le és forgassuk át a csokit addig, amíg teljesen fel nem olvad). A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hagyjuk egy kicsit, hogy megpuhuljanak. Az alaposan kicsavart zselatinlapokat a meleg olvasztott csokoládéba dobjuk és alaposan elkeverjük. Robotgép segítségével a habtejszínből kemény habot verünk.

A krémhez összeforgatjuk a túrós keveréket az olvasztott fehércsokoládéval, majd három részletben hozzákeverjük a tejszínt.

A krémet az alapra öntjük és visszarakjuk a hűtőbe 3-4 órára.

A meggyzseléhez a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint édesítjük. A püré felét egy kisebb lábasban feltesszük főni. Amikor intenzíven gőzölögni kezd, feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kicsavart lapzselatint. A meleg meggypürét a hideghez keverjük, majd a torta tetejére öntjük.

Tálalás előtt legalább 6 órára újra hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Viszóczky Tibor küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti