Meggyes torta

Meggyes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a sárga piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • a barna piskótához:
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • kakaópor
  • a krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg magozott meggy
  • ízlés szerint cukor
  • barna piskóta felkockázva
  • a tetejére:
  • 1 csomag piros tortazselé
  • tejszínhab
  • meggy
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • kakaópor
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg magozott meggy
  • cukor
  • 1 csomag piros tortazselé
  • tejszínhab
  • meggy

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon kerek tortaformában külön-külön megsütjük. A barna piskótát kihűlés után kockára vágjuk.

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerinti cukrot, és a feléhez hozzákeverjük a meggyet.

A sárga lapot ketté vágjuk, megkenjük a mascarponés krémmel, belenyomkodjuk a barna piskótakockákat, a sárga lappal befedjük, és erre kenjük a meggyes krémet.

A tetejét tortazselével, tejszínhabbal, meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti