Meggyes táska

Meggyes táska
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag light leveles tészta
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál xilit vagy cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál pudingpor
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 tojás (de nem szükséges)
  • 1 csomag light leveles tészta
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál xilit vagy cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál pudingpor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A meggyet feltesszük főni az édesítővel és a fahéjjal. A befőtt levéből picit öntünk hozzá. Hozzáadjuk az egy kanál pudingport és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A tésztából kis négyzeteket vágunk. Ha kihűlt a meggy, rákanalazzuk a tésztára, majd az egymással szemben lévő csücsköket összenyomjuk. A tetejét megkenhetjük tojással.

190 fokra előmelegítettt sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet NekedSütöttem küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti