Meggyes szelet (cukormentes)

Meggyes szelet (cukormentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg magozott meggy
  • 16 dkg xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 22 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg magozott meggy
  • 16 dkg xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 22 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, rászórunk két evőkanál xilitet és félretesszük. A tojásokat az édesítővel kihabosítjuk, majd az összes többi hozzávalót géppel beledolgozzuk.

A tésztamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (kisebb 20×30 cm körüli) és a meggyeket is (levet ereszt közben, azt szűrjük le előtte) elosztjuk a tetején.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti