Meggyes sportszelet

Meggyes sportszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg háztartási keksz darálva
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 2 nagy evőkanál meggylekvár
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 kis flakonos rumaroma
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg háztartási keksz darálva
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 2 nagy evőkanál meggylekvár
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 kis flakonos rumaroma
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A kekszet egy nagyobb tálkába öntjük. Először a száraz hozzávalókat tesszük bele, majd ráöntjük a tejet, a lekvárt, a rumaromát, a vanília aromát és a felolvasztott, de nem forró margarint. Jól összedolgozzuk, és egy leheletnyi olajjal vékonyan kikent tálba simítjuk. (Akkora formát válasszunk, hogy azért 2 cm-nél ne legyen vastagabb a belesimított réteg.) Ezután 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni. a hűtőbe egy 20 percre pihenni.

Amíg hűl, addig egy mikrózható tálba tesszük az összetördelt csokit és a evőkanálnyi olajat. Összemelegítjük, de figyeljünk rá nagyon! Aki biztosabbnak érzi, vízgőz felett is olvaszthatja.

A hűtőből kivesszük a sütit, a tetejére csorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd egyenletesen elkenjük. Jól behűtjük, hogy a csoki megdermedjen, majd szeletekre felvágva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Sikli Timi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti