Meggyes rácsos

Meggyes rácsos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tetejére:
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • a töltelékhez:
  • 70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár
  • a tepsi kikenéséhez
  • 2 dkg Rama margarin
  • a tésztához:
  • 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár
  • a tepsi kikenéséhez
  • 2 dkg Rama margarin
  • 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük.

A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk és jó vastagon megkenjük a meggylekvárral.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk. 200 fokra (légkeverésnél 180 fok) előmelegített sütőben, kb. 24 perc alatt megsütjük

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti