Meggyes-puncsos tiramisu

Meggyes-puncsos tiramisu

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor,
  • annyi tej, amennyit a puding elkészítése előír (általában 3 vagy 5 dl)
  • 1 közepes csomag babapiskóta
  • 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
  • rum-vagy puncsaroma
  • 3 dl tejszín
  • kakaópor

Elkészítés:

Először az előírás szerint elkészítjük a főzés nélküli pudingport. Habbá verjük a tejszínt. Leszűrjük a meggy levét. (Kb. ennek a lének a felét fogjuk felhasználni.) Teszünk hozzá rum- vagy puncsaromát (punccsal ízletesebb!). Ebbe áztatjuk be a babapiskótákat.

Egy tálba rétegezzük a hozzávalókat: lerakunk egy sor beáztatott babapiskótát, jön rá egy réteg vaníliás puding, megszórjuk meggyel, majd egy réteg tejszínhabot teszünk rá. És így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalóink. A végén tejszín kerül a tetejére, majd szitáljunk rá kakaóport.

Neked ajánljuk