Meggyes-pudingos kocka (sütés nélkül)

Meggyes-pudingos kocka (sütés nélkül)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 15 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 20 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 11 evőkanál meggylé
  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 15 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 20 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 11 evőkanál meggylé

Elkészítés:

A meggyet a meggylével, 15 dkg cukorral és a fahéjjal felforraljuk. Ha forr, fokozatosan hozzáadjuk a 20 evőkanál búzadarát és kevergetjük. 1-2 perc alatt besűrűsödik, ekkor egy közepes méretű tepsibe öntjük.

Megfőzzük a pudingot a 8 evőkanál cukorral, 8 dl tejben, ha kész, ráöntjük a búzadarás masszára, majd pár órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti