Meggyes pite

Meggyes pite
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 40 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg zsír (zsírral készítsd!)
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy
  • őrölt fahéj
  • 40 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg zsír
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A cukrot, a tojást és a zsírt robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet, a sütőport, a tejet, és az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztát egy 35 x 22 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tetejét megszórjuk a meggyel. A tetejét finomen megszórjuk fahéjjal (aki nem szereti, elhagyhatja), majd 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütéses funkció) sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Nagyon-nagyon finom, hamar elfogy!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!