Meggyes piskóta

Meggyes piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 30 dkg friss meggy
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 30 dkg friss meggy
  • porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével óvatosan összedolgozzuk.

A kész masszát szilikonos tortaformába öntjük.

A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggy szemeket a tortaformában lévő masszába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti