Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel

Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g előhűtött leveles tészta
  • 1 üveg házi magozott cukrozott meggy
  • a krémhez:
  • 4 dl cukrozott Oké habmester
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 250 g előhűtött leveles tészta
  • 1 üveg házi magozott cukrozott meggy
  • 4 dl cukrozott Oké habmester
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és lisztezett munkalapra helyezzük. A rövidebb oldalánál kezdve 10 db 4 cm-es csíkokat vágunk.

A meggyet a levétől lecsepegtetjük. Veszünk egy csíkot, majd egy kicsit a nyújtófával nyújtunk rajta a felső és az alsó részen is, hogy könnyen feltudjuk tekerni. Megrakjuk meggy szemekkel és feltekerjük, a végeit összecsípjük. Mind a tíz csíknál így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Egy fogpiszkálóval a rudakat megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.

A pudingot a cukrokkal, tejjel simára keverjük, felfőzzük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot egy tálba tesszük és 4 evőkanál tejszínnel elkezdjük verni, majd a többi habot folyamatosan adagolva hozzá jó habosra keverjük.

A sütemény összeállítása: egy tálcára teszünk 4 csík meggyes tésztát. Megkenjük a krémmel, erre jön 3 csík tészta, újból krém, 2 tészta csík, megint krém és az utolsó csík a tetejére. A megmaradt krémmel szépen körbe vonjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Én csoki lapocskákkal, meggyel és dekorcukorral díszítettem.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!