Meggyes muffin

Meggyes muffin

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 720 ml meggybefőtt fele

Elkészítés:

A csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztjuk, majd levesszük hűlni.

A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verjük. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és kevergetve hozzáadjuk a csokis-cukros masszához.

A fél üveg meggyet kicsit lecsöpögtetjük, majd beleborítjuk a masszába. Kb. 2 evőkanál meggylevet belepancsolunk a befőttesüvegből a masszába, és határozott mozdulatokkal összekeverjük.

A sütőt előmelegítem. A muffintálcában található 12 mélyedésbe belekanalazzuk a kissé ragadós masszát, és alacsony hőmérsékleten körülbelül fél óra alatt kész is.

Neked ajánljuk