Meggyes-mákos sajttorta

Meggyes-mákos sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 28,5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 70 dkg meggy
  • porcukor a tetejére
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 28,5 dkg cukor
  • csipet
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 70 dkg meggy
  • porcukor
  • vaj

Elkészítés:

Nem édes és mégsem sós. Selymes torta vasárnapra!

A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajat, 6 dkg cukrot kis sóval és 1 tojássárgával összedolgozzuk, fél órát hűtőben pihentetjük.

A tejet 10 dkg cukorral és 5 dkg vajjal felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot, egyszer felforraljuk, és a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez 12,5 dkg vajat és 12,5 dkg cukrot habosra keverünk, és a 2 egész tojást egyesével hozzáadjuk. A túrót a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével összekeverjük, és a vajas-cukros tojáshoz adjuk, elkeverjük.

Egy 26 centis tortaformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk az alját. Rászórjuk a kimagozott meggyet, elosztjuk rajta a mákkrémet, végül ráöntjük a túrós masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük