Meggyes mákos palacsinta

Meggyes mákos palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db egész tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg cukrozott darált mák
  • 50 szem magozott meggy
  • 1 dl olaj (a kisütéshez)
  • 1 evőkanál porcukor (a szóráshoz)
  • 2 db egész tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet
  • 1 teáskanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg cukrozott darált mák
  • 50 szem magozott meggy
  • 1 dl olaj (a kisütéshez)
  • 1 evőkanál porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés:

A tojást beleütjük egy kisebb fazékba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat és habosra keverjük a habverővel. Ezután 3 evőkanál lisztet beleszórunk, a tej felét beleöntjük, simára keverjük, majd folyamatosan felválva beleszórjuk a lisztelt és hozzáadjuk a tejet.

Simára keverjük a palacsinta tésztát, állni hagyjuk, majd sütés előtt felöntjük a szódával és elkeverjük.

A serpenyőt olajjal kikenjük és kisütjük a palacsintákat.

A kisült palacsintákat egyenként megtöltjük. Egy-egy palacsintán 2 evőkanál mákot egyenletesen elosztjuk a szélre kirakjuk a meggyet és feltekerjük.

Tálalásnál megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti