Meggyes-mákos krémszelet

Meggyes-mákos krémszelet
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. tojáspótló por
  • 1 db citrom héja és leve
  • csipet só
  • 1 dl víz
  • A mákos töltelékhez:
  • 50 dkg darált mák
  • 4 ek. meggylekvár
  • 3 dl szójatej
  • 3 ek. kristálycukor
  • Valamint:
  • 1 üveg meggylekvár
  • 6 cl meggypálinka
  • A meggyes töltelékhez:
  • 20 dkg magozott meggy
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl szójatej
  • 5 ek. búzadara
  • A csokimázhoz:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 42 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 ek. tojáspótló por
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. méz
  • 50 dkg darált mák
  • 6 dl szójatej
  • 3 ek. kristálycukor
  • 2 üveg meggylekvár
  • 6 cl meggypálinka
  • 5 ek. búzadara
  • 20 dkg meggy
  • 4 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrom és 4 felé véve lapokat sütök belőlük.

A mákos töltelékhez felfőzöm szójatejben a hozzávalókat és hagyom kihűlni.

A meggyes töltelékhez először tejbegrízt csinálok a szójatejben főtt búzadarából, aztán kihűlve a többit is hozzáadom.

Az első lapot pálinkás meggylekvárral simítom, utána a mákos töltelék felét halmozom rá.

Beborítom a következő lappal, amire a meggykrém kerül, befedem a harmadik lappal, megint meggylekvárral kenem és a maradák mákos krémet teszem rá.

A tetejére kerül az utolsó tésztalap, amit olvasztott csokimázzal vonok be és hűtőbe rakom a süteményt.