Meggyes krémes

Meggyes krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt.

a krémhez:

  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg étcsoki és
  • 2,5 dl Hullala tejszín

Elkészítés:

Csempéssz egy kis nyarat a télbe ezzel az isteni desszerttel.

Először a meggybefőttet beleöntjük egy tésztaszűrőbe, a tejfölt egy kisebb szűrőbe, és mindkettőt hagyjuk kicsöpögni. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a citrom reszelt héját. A tojások fehérjét csipet sóval, 4-5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vajjal alaposan kikeverjük, ezután a három összetevőt óvatosan összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük a tészta egyik felét, a kakaóport hozzákeverjük a tészta másik feléhez, és a sárga színűre kanalazzuk, majd elsimítjuk. A tetejére rendezzük a lecsöpögtetett meggyet, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.

180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd amikor feljött a tészta, a hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra, és tovább sütjük még 35 percig. Amíg sül, elkészítjük a krémet: A tejből 1 deciliternyit csomómentesre keverünk a pudingporral és a cukorral. A maradék tejet felrakjuk a tűzre, és amikor forr, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejes pudingot és összeforraljuk.

Amikor besűrűsödött, még melegen hozzáadjuk a lecsöpögtetett tejfölt és simára keverjük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot és a vajat, és rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére. Felverjük a tejszínhabot, és a krém tetejére simítjuk. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és kanállal a hab tetejére csorgatjuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk