Meggyes krémes szelet

Meggyes krémes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • fél fiola rumaroma
  • süteményszél aprítva
  • a díszítéshez:
  • meggyszemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • (a tepsi mérete: 23×39 cm-es)
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott vaj
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • fél fiola rumaroma
  • süteményszél
  • meggyszemek
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig, vagyis annyi ideig verjük, amíg teljesen kihabosodik). Miután jó habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a süteményt széleit körbe vágjuk, kockákra daraboljuk, aprító gépbe téve szétzúzzuk. A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez félreteszünk belőle egész szemeket, a többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük.

A krém 1/3 részét a bevonáshoz félretesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet, a rumaromát és az aprított sütemény széleit. A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész vaníliás krémmel.

A felolvasztott csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét. Egy meggy szemet a közepére teszünk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!