Meggyes-krémes álom kocka

Meggyes-krémes álom kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 tojásfehérje
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rizsliszt (vagy mandulaliszt)
  • a krémhez:
  • 4 tojássárgája
  • 500 ml tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 2 evőkanál keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 300 ml tej
  • a meggyes réteghez:
  • 1 üveg meggy
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 lap zselatin
  • a tetejére:
  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 ml citromlé
  • 4 lap zselatin
  • 8 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rizsliszt (vagy mandulaliszt)
  • 4 db tojássárgája
  • 500 ml tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 2 evőkanál keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 300 ml tej
  • 1 üveg meggy
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 lap zselatin
  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 ml citromlé
  • 4 lap zselatin

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon (180 fokra előmelegített sütőben) piskótát sütünk egy 25 x 38 cm-es tepsiben. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk. A tojások sárgáját kézi habverővel a cukorral, a pudinggal, a keményítővel kikeverjük, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a forró tejet, és a lábasba visszaöntve kicsit forralva besűrítjük, majd a tűzről lehúzzuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. Ha a tojásos krém kihűlt, először a mascarponét, majd a tejszínhabot keverjük hozzá.

A meggyes réteghez a meggyet a levével együtt, a cukorral és 2 evőkanál citromlével feltesszük főni, két percig forrni hagyjuk, majd feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott, és kinyomkodott zselatint.

A tejszínt gőz fölött felmelegítjük, hozzáadom a csokoládét, majd a tűzről levéve a citromlevet, és a hideg vízben megáztatott kinyomkodott zselatin.

Az egyik piskóta lapra rákenjük a kihűlt meggyzselét, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Ezután rákenjük a mascarponés krémet, befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a fehér csokoládés krémmel. Hűtőbe tesszük, egy pár órára. A tetejét tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!