Meggyes-konyakos torta

Meggyes-konyakos torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 12 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg reszelt citromhéj

A krémhez:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl konyak

Az oldalára:

  • 5 dkg darált dió

A tetejére:

  • 4 ek. meggylé
  • 1/2 ek. zselatin
  • kevés cukor

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • 5 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét felverem cukorral és mákot, lisztet, reszelt citromhéjat keverek össze, majd tortaformába simítva megsütöm és 3 lapra szelem.

A krémhez kikeverem a vajat, porcukrot és magozott meggyet, konyakot, darált diót adok hozzá.

A lapokat krémmel töltöm, külsejét is bevonva, majd darált dióval szórom.

A meggylevet zselatinnal, cukorral melegítem és langyosan a torta tetejére kenem, végül tejszínhbabal, meggyel díszítem.

Neked ajánljuk