Meggyes kókuszkrémes kocka

Meggyes kókuszkrémes kocka
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 22 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • a krémhez:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • fél üveg lecsöpögtetett meggy (befőtt)
  • 1 tasak zselatin
  • a tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 22 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • fél üveg lecsöpögtetett meggy (befőtt)
  • 1 tasak zselatin
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Elkeverjük, majd a A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Az így kapott tésztát két sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről.

A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra felfőzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, meglangyosítjuk, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, és fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, és megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel

Hűtőbe tesszük, másnap szépen lehet szeletelni.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti