Meggyes joghurtos kocka

Meggyes joghurtos kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskóta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj

a krém hozzávalói:

  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 evőkanál cukor
  • 350 g meggyes (vagy natúr) joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

a tetejére:

  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat és kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral, vízzel és meggylével simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a joghurtot is.

A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük a kipürésített meggyet, a joghurtos pudingot és a tejszínhabot is. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva (de jobb másnap) felszeleteljük.

A tetejére olvasztott csokit csorgatunk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek