Meggyes-habos sütés nélkül

Meggyes-habos sütés nélkül

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 üveg magozott meggy
  • 25 evőkanál kristálycukor
  • 20 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter víz
  • 1 liter tej
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítés: A meggyet a levével, 1 liter vízzel és 25 evőkanál kristálycukorral felfőzzük, egészen addig, amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 20 evőkanál búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.

Ez idő alatt a pudingport 6 evőkanál cukorral és 1 liter tejjel felfőzzük, majd kicsit hűtjük, és a meggyes masszára kenjük.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingra kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk.

Neked ajánljuk