Meggyes-gesztenyés fatörzs

Meggyes-gesztenyés fatörzs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg rumos meggy
  • 30 dkg csoki
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 db tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg rumos meggy
  • 30 dkg csoki
  • 10 dkg gesztenyepüré

Elkészítés:



Verjük habosra a tojássárgákat, majd keverjük bele a kakaót, a lisztet és a keményítőt!

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd az olvasztott vajjal együtt keverjük hozzá a tésztához!

Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben!
Fektessünk le nedves konyharuhákat a sütőpapírral együtt!
Tekerjük fel, majd hagyjuk hűlni!

Krém:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit!
Keverjük hozzá a tejszínt!
Morzsoljuk bele a meggyet és a gesztenyét a krém felébe!
Kenjük rá az egészet a tésztára!
Tekerjük fel a tésztát, a két végét pedig vágjuk egyenesre!
Vonjuk be a maradék krémmel!