Meggyes-diós joghurttorta

Meggyes-diós joghurttorta
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a zseléhez:
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg meggy
  • ízlés szerint cukor
  • a diós réteghez:
  • 10 dkg darált cukros dió
  • pár evőkanál joghurt
  • a krémhez:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 csomag zselatin (10 gramm)
  • 2.5 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg meggy
  • cukor
  • 10 dkg darált cukros dió
  • pár evőkanál joghurt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 csomag zselatin (10 gramm)
  • 2.5 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon 180 fokra előmelegített sütőben kerek tortalapot sütünk.

A meggylében megfőzzük a pudingport, belekeverjük a magozott meggyet és ízlés szerinti cukrot.

A zselatint 4 evőkanál vízben elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük. A tejszínt felverjük.

A joghurthoz hozzákeverjük a porcukrot, a zselatint, a tejszínhabot (egy kicsit félre teszünk a díszítéshez).

A piskóta lapot kétfelé vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a formába, és rákenjük a diókrémet. Erre jön a meggyzselé, rátesszük a második lapot, erre kenjük a joghurtos krémet. 2 órára hűtőbe tesszük, levesszük a tortaformát és a félretett tejszínhabbal, csokireszelékkel, meggyel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokos Edina küldte be. Köszönjük!