Meggyes-csokoládékrémes torta

Meggyes-csokoládékrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 kanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • a krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag dr Oetker tejszínízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • kis rum (vagy rumaroma)
  • 1 üveg meggybefőtt
  • a tetejére:
  • tortabevonó díszítés:
  • tetszés szerint
  • (a tortakarika 26 cm-es)
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 kanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db tojássárgája
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag dr Oetker tejszínízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • kis rum (vagy rumaroma)
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a cukorral, kakaóval, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és simára keverjük. Már csak keverőlapáttal hozzáadjuk a lisztet, és a csipet sóval keményre felvert tojásfehérje habot. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba, kb. 40-45 perc).

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudinggal, hozzáadjuk a tejet, megfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és a pudinghoz adjuk. A krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe megy a kakaó és a rum.

A piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapot megkenjük a kakaós krémmel (kicsit hagyunk az oldalára és a tetejére), kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, rákenjük a fehér krémet és beborítjuk a másik lappal. Az oldalát-tetejét megkenjük a maradék krémmel, majd bevonjuk a csokoládéval.

Tetszés szerint, alkalomhoz illően díszítjük

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!