Meggyes clafoutis - francia tejpite

Meggyes clafoutis - francia tejpite

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy, kimagozva
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl zsíros tej
  • 3 tojás
  • 7 dkg eritrit
  • 4 dkg kölesliszt
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg barna rizsliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.

Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott meggyet beleszórjuk. Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!

Neked ajánljuk