Meggyes brownie cheesecake cukormentesen

Meggyes brownie cheesecake cukormentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • *
  • a krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • vanília (ízlés szerint)
  • édesítő (ízlés szerint)
  • 30 dkg meggy (én két evőkanál xilittel hagytam állni egy kicsit)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 4 db tojás
  • csipet
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • vanília
  • édesítő
  • 30 dkg meggy

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel egy kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a szintén felolvasztott vajat. Ezután hozzáadjuk a csipet sót, és belekeverjük a kakaót és a lisztet is.

A tészta masszát egy kisebb tepsibe öntjük és rápakoljuk a meggy felét. 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük, kb. 15 percre.

Amíg sül, a krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük.

Kivesszük a sütőből a browniet és elsimítjuk rajta a krémet. (Úgy is lehet, hogy nem sütjük elő, hanem már az elején ráöntjük a tészta tetejére.) A maradék meggyet is rárakjuk, és mehet vissza a sütőbe. Ha már egy kis színt kapott a teteje, akkor kész is van.

Felvágás előtt hagyjuk kihűlni!

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti