Meggyes-bögrés mákos

Meggyes-bögrés mákos
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej (vagy rizstej)
  • fél bögre cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 50 dkg magozott meggy
  • (1 bögre =2,5 dl)
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre tej (vagy rizstej)
  • fél bögre cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg magozott meggy

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, cukrot, darált mákot és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet és a tojást, belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is és csomómentes tésztává keverjük.

Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsibe öntjük, és egyenletesen rászórjuk a meggyet.

180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Hagyjuk kissé hűlni, majd kockára vágva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük