Meggyes-almás zabpehely tallér

Meggyes-almás zabpehely tallér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi só
  • 20 dkg magozott meggy
  • 2 db alma
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál meggylé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 20 dkg zabpehely
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi
  • 20 dkg magozott meggy
  • 2 db alma
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál meggylé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál nyírfacukor

Elkészítés:

Egy tálba felverjük a tojásfehérjét. Másik tálba összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, fűszereket, sütőport, reszelt almát, magozott meggyet, meggylevet, olajat.

Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi kupacokat halmozunk a masszából, kicsit meglapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!