Medvehagymás zellerkrémleves

Medvehagymás zellerkrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb zellergumó
  • 25 dkg szárzeller
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 levél medvehagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A zellergumót meghámozzuk, és a szárzellerrel együtt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.

A vajon megpároljuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.

Neked ajánljuk