Medvehagymás túrópogácsa gluténmentesen

Medvehagymás túrópogácsa gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg Miklós univerzális liszt
  • 25 dkg túró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg vaj
  • 2 teáskanál szárított medvehagyma
  • *
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg Miklós univerzális liszt
  • 25 dkg túró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál
  • 25 dkg vaj
  • 2 teáskanál szárított medvehagyma
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sót, a túrót, a vajat, hozzáadjuk a szárított medvehagymát, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is, valamint annyi tejfölt, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk. (Ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől.) Langyos helyen, letakarva kb. fél órát hagyjuk kelni, majd kinyújtjuk a tésztát és a következő módon hajtogatjuk: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté hajtjuk, ismét pihentetjük.

Végül kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal vagy köménymaggal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti