Medvehagymás-tonhalas muffin

Medvehagymás-tonhalas muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 db muffinhoz:

  • 1 kisebb csokor medvehagyma (szezonon kívül lefagyasztott is tökéletes)
  • 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
  • 20 dkg liszt
  • 8 g sütőpor (1 csomag)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsepegtetjük a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. Ezután a tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük, majd összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk még az apróra vágott medvehagymát is.

A muffin forma mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra szedjük, és langyosra hűtjük. Ezután már tálalhatjuk is.

Neked ajánljuk