Medvehagymás-tonhalas muffin

Medvehagymás-tonhalas muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 db muffinhoz:
  • 1 kisebb csokor medvehagyma (szezonon kívül lefagyasztott is tökéletes)
  • 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
  • 20 dkg liszt
  • 8 g sütőpor (1 csomag)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsepegtetjük a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. Ezután a tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük, majd összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk még az apróra vágott medvehagymát is.

A muffin forma mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra szedjük, és langyosra hűtjük. Ezután már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti