Medvehagymás-tökmagos sajtos rúd

Medvehagymás-tökmagos sajtos rúd
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg tökmag
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg tökmag
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, a tejfölt, a 2 db tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát és a feldarabolt tökmagot. Összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kb. fél órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, lekenjük1 db felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti