Medvehagymás tojásos nokedli

Medvehagymás tojásos nokedli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a nokedlihez:
  • 2 db tojás
  • 200 g finomliszt
  • 130 ml víz
  • só, ízlés szerint
  • a forgatáshoz:
  • olaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 6 db tojás
  • bors
  • 2 db tojás
  • 200 g finomliszt
  • 130 ml víz
  • olaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 6 db tojás
  • bors

Elkészítés:

A szokásos módon elkészítjük a nokedli tésztát: a tojást és a vizet összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Forrásban lévő, sós vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz tetejére. Ha kész, kevés olajban megforgatjuk.

A feltört tojásokat felhabosítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott medvehagymát vágunk bele.

Egy serpenyőben a nokedlit megforgatjuk, majd ráöntjük a tojást, egyszer-kétszer megforgatjuk, és addig sütjük, amíg a tojás keményebb állagú lesz.

Nagyon finom és gyors étel, nyers salátával a legjobb.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!