Medvehagymás-sonkás pogácsa

Medvehagymás-sonkás pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1-2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt + a tetejére
  • bors
  • tejföl
  • apróra vágott medvehagyma
  • főtt füstölt sonka

Elkészítés:

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a tojás sárgájával, a kevés tejfölben feloldott élesztővel és a sajttal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi anyagot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Összeállítás után kétszeresére kelesztjük.

Vékonyra kisodorjuk,, megkenjük, és sajttal megszórjuk a tetejét. Közepes méretűre kiszaggatjuk.

Sütőben 180 fokon megsütjük.

Hasonló receptek