Medvehagymás saláta sajtkosárban

Medvehagymás saláta sajtkosárban

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék salátakeverék
  • 1 marék medvehagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2-3 piros retek
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 0,5 dl olaj
  • pici kakukkfű
  • csipet só
  • őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár

Elkészítés:

Elkészítés: A paradicsomot, az uborkát és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük, a medvehagymát csíkokra vágjuk, és mindezt a salátakeverékhez adjuk.

Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és addig sütjük, amíg megszilárdul. Előveszünk egy üvegpoharat, és a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk.

Amikor a sajtkosárkák elkészültek, megtöltjük őket a salátával. Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, és azonnal tálalhatjuk.

Neked ajánljuk