Medvehagymás-sajtos tészta

Medvehagymás-sajtos tészta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

  • Hozzávalók 2 személy részére:
  • 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti....)
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 3-4 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, majd összevágjuk. A turmixgépbe tesszük a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítjük.

Ezután a pépesített tejfölös medvehagymához keverjük a reszelt sajt felét, végül a lecsepegtetett tésztát. (Ha szükséges, akkor még utánízesítjük.)

A sütőformát kikenjük a vajjal, majd beleöntjük a tésztát. Ezután megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tetejét.

Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk