Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3-4 dl kefir
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor medvehagyma

A díszítéshez:

  • tojás
  • lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, a kefirt, és alaposan összegyúrjuk. Kb. 2 órán keresztül meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk a finomra vágott medvehagymával. Ezt felteketekerjük, és hosszában háromrét hajtjuk.

Ezután kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük. 180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.

Neked ajánljuk