Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • pici cukor
  • 2 marék medvehagyma apróra vágva

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést készítünk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal keverni kezdjük és egy maradéknyi vizet apránként hozzáöntünk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztő tálban kb. egy óra alatt megkelesztjük.

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Ezután konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát és belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük. Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Neked ajánljuk