Medvehagymás krumplikrémleves

Medvehagymás krumplikrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 l víz

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, pár percig pároljuk, majd adjuk hozzá a krumplit is. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és egy késhegynyi szerecsendiót, majd puhára főzzük.

Amikor a krumpli puhára főtt, a tűzről levesszük és botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, majd állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a tejszínt, és kevergetve még 1-2 percig főzzük. Közben 1-2 szelet kenyeret kisebb kockákra vágjunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Ezután olívaolajjal megspricceljük, majd előmelegített sütőben, pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd megszórjuk a ropogósra sütött kenyérkockával, és úgy kínáljuk.

Neked ajánljuk