Medvehagymás krémleves sajttal

Medvehagymás krémleves sajttal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál menta
  • 1 db burgonya
  • olívaolaj
  • margarin
  • 25 levél medvehagyma
  • őrölt feketebors
  • 1 db zöldségleveskocka
  • főzőtejszín
  • fél zsemle
  • sajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk fel a mentát, a burgonyát, az újhagymát és 2 gerezd fokhagymát!

Olvasszunk vajat egy kevés olajon, majd dinszteljük meg a fokhagymát és az újhagymát! Ha megdinsztelődött, adjuk hozzá a medvehagymás és a mentát is, végül a burgonyát! Vizet öntünk rá, befűszerezzük, majd belerakjuk a széttört leveskockát. Megfőzzük. A főzés vége közeledtével beleöntjük a főzőtejszínt Ha megfőtt, botmixerrel összekeverjük, majd felforraljuk. Ráreszeljük a sajtot, és pirítunk hozzá zsemlekockákat, amiket utána fokhagymával ízesítünk.

Neked ajánljuk