Medvehagymás-kolbászos muffin

Medvehagymás-kolbászos muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

12 db muffinhoz:

  • 20 dkg kukoricaliszt (v. búzaliszt)
  • 15-20 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt

Elkészítés:

A medvehagymát apróra metéljük. A kolbászt előbb karikára, majd kisebb kockákra vágjuk. A lisztet egy tálba beletesszük, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük. Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát,és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

A muffin formát papír kapszlikkal kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.

Neked ajánljuk