Medvehagymás kelt

Medvehagymás kelt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl langyos tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 5 cl étolaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • kb. 20 szál medvehagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál őrölt kömény

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt vagy napraforgó

Elkészítés:

A tésztához valókból kelt tésztát dagasztunk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben a hagymát finomra aprítjuk, a vajat habosra keverjük, belekeverjük a többi hozzávalót

A tésztát átgyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként vékony téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/3 részével, feltekerjük, majd háromszögekké daraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Megkenjük tojássárgájával, megszórjukreszelt sajttal vagy magokkal, 200 fokon. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek