Medvehagymás juhtúrós kenyér

Medvehagymás juhtúrós kenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

30 x 11 x 7 cm-es hasábformához:

  • 1 evőkanál olaj
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg juhtúró
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 kávéskanál só
  • 2 marék apróra vágott medvehagyma

Elkészítés:

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütő gépbe tesszük, összekeverjük, megdagasztjuk. A gépből kivéve kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre tesszük, átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.

A hasábformát sütőpapírral kibéleljük, majd beletesszük a megformázott tésztát. A tetejét konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt újrakelesztjük. Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk és vízzel lekenjük.

Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet tesszük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük benne a kenyeret. (Légkeverésnél 150 fokon 45 perc alatt készül el.) Amikor megsült, a formából kivesszük, rácsra tesszük és teljesen kihűlni hagyjuk.

Neked ajánljuk