Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 evőkanál vaj
  • tej
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 db cukkini
  • 3 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zsemle
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 evőkanál vaj
  • tej
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 db cukkini
  • 3 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zsemle
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • őrölt bors

Medvehagymás fasírt cukkinivel

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A szikkadt zsemlét vágjuk 4 szeletre. Áztassuk be annyi tejbe, ami ellepi. A felaprított hagymát kevés olajon pirítsuk meg.

Adjuk a darált húshoz a tojást, az olajon megpirított hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítük meg, majd dolgozzuk össze. Formázzunk korongokat a darált húsos masszából, majd forgassuk zsemlemorzsába őket.

Süssük ki a fasírtokat olajban. Egy másik serpenyőben, Közben a másik serpenyőben a felhevített olaj és vaj keverékében süssük meg a megmosott, szeletekre vágott cukkinit, majd adjuk hozzá felaprított medvehagymaleveleket. Sózzuk, borsozzuk meg és pirítsuk össze.

Tálaláskor a cukkinikre rakjuk a fasírtokat.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti