Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A tojássárgát kikeverjük a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztbe belekeverjük a sót, majd mindent hozzáadunk és alaposan bedagasztjuk. Ezután letakarva 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük és kikeverjük a többi hozzávalóval.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 2 centis darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, és úgy, hogy a vágott felület legyen felfelé. Tenyérrel egy kicsit meglapogatjuk, majd lekenjük a felvert tojással. Aki szeretné, még így kívülről is megszórhatja reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Minden sütő más, ezért nézzünk rá!)
Megjegyzés:
A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti