Medvehagymás csiga

Medvehagymás csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5 dl olaj
  • 2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 kicsi tojás
  • *
  • a sajtos töltelék hozzávalói:
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 dkg medvehagyma levél apróra vágva. (Ha nem szeretnénk nagyon medvehagyma ízűre, akkor lehet kevesebbet is használni.)
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5 dl olaj
  • 2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • 1 db kis tojás
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál
  • 10 dkg medvehagyma levél apróra vágva. (Ha nem szeretnénk nagyon medvehagyma ízűre, akkor lehet kevesebbet is használni.)

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A tojássárgát kikeverjük a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztbe belekeverjük a sót, majd mindent hozzáadunk és alaposan bedagasztjuk. Ezután letakarva 1 órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük és kikeverjük a többi hozzávalóval.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 2 centis darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, és úgy, hogy a vágott felület legyen felfelé. Tenyérrel egy kicsit meglapogatjuk, majd lekenjük a felvert tojással. Aki szeretné, még így kívülről is megszórhatja reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Minden sütő más, ezért nézzünk rá!)

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti