Medvehagymás burgonyasaláta

Medvehagymás burgonyasaláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 db tojássárgája
  • 5 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 teáskanál eritrit
  • 2 dl tejföl só

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd kihűtjük, majd megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.

A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk.

A mártáshoz a tojássárgáját alaposan elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel. Megsózzuk, megborsozzuk, belenyomjuk a citrom levét és jól összekeverjük. Kikeverjük a tejföllel, és ha szükséges, tovább ízesítjük.

A mártásba keverjük az apróra vágott medvehagymát és a burgonyakockákat, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszüké.

Főtt tojással kínáljuk.

Neked ajánljuk